Waarom iedereen een e-wallet zou moeten gebruiken


Twee groene poesjes

E-wallets, of mobiele portefeuilles, hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop consumenten aankopen doen, hun betalingsactiviteiten beheren en algemene dagelijkse transacties uitvoeren.

Maar wat is deze magische nieuwe technologie nu precies en welke voordelen biedt zij ten opzichte van de traditionele betaalmethoden? In dit artikel zullen we mobiele portemonnees onder de loep nemen en hun nut voor u als consument en bezoeker van online gokwebsites belichten.

Wat is een e-wallet?

Simpel gezegd is een e-wallet een elektronische portemonnee die informatie over al uw verschillende betaalmethoden op één plaats bewaart: uw mobiele toestel.

Deze elektronische portemonnees bieden een snelle en gemakkelijke manier om in de winkel en ook online bij een geverifieerde handelaar betalingen in het verkooppunt (POS) te verrichten. E-wallets maken het vooral overbodig om contant geld of fysieke kaarten bij zich te dragen – een zegen voor gebruikers die de neiging hebben dingen te verliezen!

Gemakkelijk toegankelijk

Toegankelijkheid is een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van mobiele portefeuilles. U hoeft niet langer kaarten bij u te dragen voor een bepaalde betaling. Laad gewoon de juiste app op uw telefoon (wat niet meer dan een paar seconden duurt), tik erop en zie hoe uw betaling vrijwel onmiddellijk wordt uitgevoerd. Voor online betalingen is het proces net zo naadloos.

Handig

De gemaksfactor is een ander groot voordeel. Voorbij zijn de dagen van het uitzoeken hoeveel geld je precies nodig hebt voor de dag of het vinden van een werkende geldautomaat bij je bank. Wanneer u al uw kaartgegevens op één centrale plaats bewaart, hoeft u zich zelden zorgen te maken over cashflowproblemen of portefeuilles vol rekeningen en debet-/creditcards.

Veilig en zeker

E-wallets verminderen om een aantal redenen ook de risico’s die verbonden zijn aan frauduleuze kaartbetalingen. Ter illustratie: gegevens die naar uw virtuele portemonnee worden geüpload, worden gecodeerd om uw veiligheid te garanderen. Dit maakt het voor potentiële fraudeurs en dieven veel moeilijker om uw identiteit aan te nemen of frauduleuze betalingen te verrichten.

Bovendien zijn de meeste nieuwere draagbare apparaten met een wachtwoord of biometrische beveiliging beveiligd, wat potentiële dieven afschrikt en het voor hen bijna onmogelijk maakt om toegang te krijgen tot uw e-wallet. Twee-factor authenticatie ondersteunt verder het nut van mobiele portefeuilles. Deze technologie is opzettelijk ontworpen om een extra beveiligingslaag toe te voegen voor volledige gemoedsrust als uw telefoon uit het zicht raakt.

Je kunt zo goed als afscheid nemen van fysiek geld. Als u een mobiele telefoon zou verliezen, zouden uw financiën intact moeten blijven, op voorwaarde dat u de nodige voorzorgsmaatregelen hebt genomen.

Ze zijn gratis!

De meeste digitale portemonnees zijn ook gratis te downloaden en te installeren op uw mobiele apparaat – nog een manier om kosten te beheren in de moderne tijd. Vergelijk dit met sommige geldautomaten die nog steeds opnamekosten aanrekenen, en bereid u voor om uw kosten vele malen te verminderen wanneer u in het buitenland bent!

Wijdverbreide veronderstelling

In de begindagen van e-wallets was de aanvaarding door detailhandelaars gebrekkig. Snel vooruit naar vandaag en de technologie is wereldwijd geëxplodeerd. Net als in andere sectoren lopen bedrijven die zich niet aanpassen het risico achterop te raken en klanten te verliezen aan concurrenten.

Aanvulling van een elektronische portemonnee met dollars

Snelle betalingen

Betalingen online of in de winkel gebeuren meestal razendsnel via mobiele portefeuilles. Zij nemen de last van uw schouders en besparen u kostbare vrije tijd. Uw saldo wordt ook in real time bijgewerkt, in tegenstelling tot sommige transacties die enige tijd kunnen duren voordat ze op uw rekening verschijnen.

Hoe veilig zijn e-wallets?

Mobiele portefeuilles zijn een van de veiligste betaalmethoden die vandaag beschikbaar zijn. Dankzij aanvullende technologieën zoals twee-factor authenticatie kunt u snel en veilig betalen voor goederen en diensten.

Als u echter vergeet uw mobiele apparaat te beveiligen met wachtwoorden of andere maatregelen, loopt u het risico uw veiligheid in gevaar te brengen. Zorg ervoor dat u op de hoogte blijft van de nieuwste beveiligingsfuncties op uw eigen apparaat en op uw e-wallets. Het veilig bewaren van uw telefoon is essentieel voor de veiligheid van uw mobiele portemonnee.